HTML

id="default_html_box">

Hirdetés

szobafestés házilag

Üdvözlök mindenkit a szobafestés házilag című könyv megújult információs oldalán. Figyelem a blogban található faldekorálási technikák házilagos elkészítésének csak megfelelő kézügyesség és gyakorlat birtokában álljunk neki, ellenkező esetben a kivitelezést inkább bízzuk szakemberre.

Friss topikok

Blogajánló

Akciós könyvek barkácsolóknak!

2014.03.27. 09:33 fehérb

Az Ősz beköszöntével egy új akciós lehetőség

lakásfelújítóknak!

 

 

Őszi rendkívüli kedvezményes áron tölthető le

most a Szobafestés házilag és

a Faldíszítési ötlettár könyv együtt.

 

A két digitális kiadvány csomag ára az akció keretében

 

most : 1800 - Ft -20% = 1440 - Ft

 

A könyvcsomag elérhető itt!

 

Ismerje meg a sikeres, és eredményes lakásdekorálás fogásait digitális kiadványainkból!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv ötletek tippek felújítás szinek festés tanácsok lakásfelújítás barkácsolás felújitás dekorálás érdekesség. otthon.

Több mint festő sorozat 2. rész.

2014.03.27. 09:23 fehérb

A Faldíszítési ötlettár című könyvben közreműködött szerzőtársam, és egyben kollégám Kokas András munkáit szeretném bemutatni a sorozatban. Először úgy gondoltam írok róla egy cikket, de olyan sok és több témát is magába foglaló díszítési anyaga van, amely nem fért volna bele egyetlen bejegyzésbe. Ezért gondoltam folytatom munkáinak bemutatását.

Ebben a részben a kreatív faldíszítési munkákról készítettem rövid bemutatót.

A képeket Kokas András eddig elkészült munkáiból gyűjtöttem össze.

 

 

Az alap motívum felrajzolását követően, megkezdődik a virágok egyedi színezése mintázása.

A faldíszítésnek számtalan módja és formája van, én most az egyedi ötletek alapján készülő mintákat szeretném bemutatni, amit saját ízlésvilágunknak megfelelően készíthetünk el.

 

 

színes virágok

 

A képeken látható virágformákat saját ötlet alapján, vagy diavetítő képének körvonalait körberajzolva is elkészíthetjük. Ez a diás módszer mesefigurákhoz is nagyon praktikus a ceruzavázlat felrajzolásához. Az ezt követő színezés viszont saját kreativitásunkon múlik.

 

Egy iskolai folyosó dekorálása.

 

Ezek a faldíszítési megoldások már a díszítőfestés kategóriába tartoznak, ezért saját házilagos elkészítésük nagyfokú kézügyességet igényel. Valamint a színek ismerete is fontos ilyen munkáknál.

András több évtizedes kísérletező munkával fejlesztette ki egyedi technikáját, mellyel minden virágnak más és más szín és formavilágot készít.

 

 

 

A képeket látva bátran kijelenthetjük nincs két egyforma minta, és ezek végleges formája is legtöbbször a munka közben spontán alakul ki.

 

 

András további munkáit a Antikolt falak szivacstechnikával című bejegyzésben is megnézhetitek.

http://szobafesteshazilag.blogspot.com/2010/10/antikolt-falak-szivacstechnikaval.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Írta: Fehér B. István 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv hasznos érdekesség tippek szinek lakáskultúra barkácsolás felújitás dekorálás diszités érdekesség. ötletek.

Több mint festő sorozat 1 rész.

2014.03.18. 15:33 fehérb


Antikolt falak szivacstechnikával.

A több mint festő sorozat első részében egy régi ismerősömet, kollégámat szeretném bemutatni, akivel már több mint 15 éve ismerjük egymást. Specialitása az antikolt hatású falak, de ez mellett egyedi belső designt is készít.

 

 

Tudom sokan vannak, akik falfestő munkáikat házilag készítik el, és ez a blog erről szól.

Azonban a díszítő munkák igényes elvégzése általában már nehezebb feladat! Igaz sok modern aránylag könnyen felhasználható anyagot lehet kapni e területen is, de néha érdemes egy díszítő festőt felkérni e feladatra.

 

Kokas András munkáiról a következő bejegyzés:

 

Egy videó bemutató az antikolásról:

 

A videó forrása:

Bővebb információt és még sok képet a díszítő munkákról a www.kokas.info weboldalon találhatsz.

Írta: Fehér B. István 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos ötletek tippek otthon lakberendezés szinek tanácsok barkácsolás felújitás dekorálás barkácsolás. érdekesség. ötletek.

Indul a barkácsszezon!

2014.03.16. 11:42 fehérb

Újra divat a barkácsolás.

 

lábnyomok a falon.jpg

 

Barkács nép a Magyar!

 

A jó idő közeledtével szinte párhuzamosan kerülnek elő a vödrök, ecsetek, és egyéb szerszámok a kamrákból. A barkács áruházak parkolói is hirtelen megtelnek. 

Így az első napos délutánokon és hétvégéken, szinte mindenhol felcsendülnek a fúrók és flex-ek hangjai.

 

A két e-könyv: Szobafestés házilag és a Faldíszítési ötlettár  valamint ez a blog is a barkácsolás iránt érdeklődőknek nyújt segítséget, hogy megismerjék a felújítási munkák lépéseit.

De semmiképpen nem arra buzdít, hogy bátran minden munkát végezzünk el házilag. 

 

 

A könyv lépésről-lépésre mutatja be a hatékony lakásfelújítást.

 

Igaz jó kézügyességgel sok minden kivitelezhető, viszont számtalan olyan munkafolyamat van, amit feltétlenül érdemes szakemberre bízni. A Szobafestés házilag című könyvembe, egy táblázatba rendszerezve találhatóak nehézségi fokozatok szerint a munkafolyamatok. A könyvből a kezdő barkácsolók is megismerhetik a munkákhoz szükséges eszközöket, így még a festés megkezdése előtt eldönthetik hogy milyen munkának merjenek nekiállni. Sokan a könyv lapjait olvasva jönnek rá, hogy inkább szakemberre bízzák a  feladatokat, ami szerintem még mindig jobb mint egy félbehagyott és elrontott munka.

 

A mesterek szemében általában sértő szó a barkácsolás, azonban be kell látni, vannak, akik saját kezűleg szeretik elvégezni a ház körüli munkákat. Sokan persze anyagi megfontolásból kényszerülnek rá a házilagos kivitelezésre. De vigyázat, kellő tapasztalat hiányában könnyen ráfázhatunk ezért semmiképpen nem ajánlott nekiállni, az erőnket és képességeinket is meghaladó munkáknak.

Mert nem biztos hogy sporólunk vele!

 

Megvásárolható és letölthető barkácskönyvek.

 

 

Írta: Fehér B. István

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv felújítás otthon szinek lakáskultúra barkácsolás dekorálás festés. diszités érdekesség. hasznos. ötletek. színek. lakásfelújítás.

Nikotinos falak

2013.05.08. 07:53 fehérb

(Minden festő rémálma!)

 

 

 

Ha választani kellene melyik fal látványától dob egy hátast minden festő, az első háromban biztos ott lenne a nikotinos fal.

 

Tényleg kemény kihívás a nikotin foltok eltüntetése, és a hagyományos falfestékekkel jobb ha nem is próbálkozunk.

Volt már részem pár okkersárga mennyezetben, amely a tulajdonos elmondása szerint eredetileg fehérnek indult.

A 80-90 években az ilyen falakra az egyetlen hatásos csodafegyver a Wallkyd volt ez a festék hatásosan megszüntette a nikotin és beázási foltokat is, azonban ha szellőzés nélküli helyiségekben dolgoztunk vele az ember estére testen kívüli állapotba került a festékből kipárolgó hígítótól. 

Ráadásul a lakást is legalább egy hétig kellett szellőztetni a mindenbe beszívódó Walkyd szagától.

 

Manapság ez nagyban változott.

Az oldószermentes foltakaró festékeknek köszönhetően.

 

 

Én tavaly a Polifarbe foltakaró festékével dolgoztam. Igaz két réteg felhordására szükség volt még ezzel a festékkel is, de a végeredmény kárpótolt.

 

Köszönöm Poli!

 

Ráadásul Magyar festék ami szintén mellette szól.

További érdekes írások a felújítás témájában.

 

Szólj hozzá!

Címkék: humor érdekesség tippek felújítás otthon barkácsolás festés. hasznos. ötletek.

Budapest lakótelepei.

2013.03.01. 09:24 fehérb

panoramak 14 007

 

 

 

Budapest kicsit másképp.
( Panelházak a külvárosban.)
5. rész

 

A hetvenes évek elejétől Budapest külterületein gombamód épültek a 9-10 emeletes lakótelepi házak. Sokan idegenkednek és negatív véleménnyel tekintenek a panel házakra, azonban be kell látni nagy szükség volt rájuk abban az időben, mert a vidékről folyamatosan érkező dolgozó embereknek jó lakhatást biztosított.

 


Valóban sok hiányossága van és távol sem olyan komfortos mint egy egyedi tervezésű családi ház, de akkoriban viszonylag kis területen sok ember számára nyújtott komfortos életet. 

kelenvolgy 087

 

A háború előtt vagy után épült stabil körfolyosós házakhoz képest mindenképp fejlődést jelentett, mert a panel házakban már volt: fürdőszoba, mellékhelyiség, és központi fűtés is.


panoramak 14 008

 


 

A budai oldalon a 70-es években épültek az első lakótelepek: Békásmegyer, Óbudai lakótelep, Kelenföld, Albertfalva, Budafok, és már a 80-as években épült pl: Gazdagrét.

 


 

Manapság jó látni hogy egyre több ilyen épületet újítanak fel a modern külső téri szigetelési technikákkal.

panoramak 30 026

Így ha nem is tökéletes, de esztétikailag szebb épületek között élhetnek sokan.

Érdekesség!

A manapság oly népszerű műanyag ablakok beépítését a 80-as években kezdték meg Pl: a Gazdagréti lakótelepen. Ezek ma is jól bírják így talán van esély, hogy a napjainkban beépítésre kerülő ablakok is 30-40 évig működni fognak.

Írta: Fehér B. István

Szólj hozzá!

Címkék: budapest hasznos város ötletek festés felújitás érdekesség. otthon. tippek.

Budapest Andrássy út homlokzatai képekben.

2013.02.20. 08:40 fehérb

andrassy ut 01 018


Budapest kicsit másképp.
4. rész
 
Az Andrássy út minden évszakban megér egy sétát, mert rengeteg látványos és érdekes építészeti megoldást láthatunk az itt található épületek homlokzatain. Elindulhatunk egészen az elején az Erzsébet tértől, de a körúton az Oktogontól egy rövidebb útvonalon haladva a Hősök tere irányában is számtalan szép díszítést láthatunk.

andrassy ut 01 029
 
Ezek a séták felérnek egy múzeum látogatással és közben sok szép fényképet is készíthetünk a látottakról.

andrassy ut 01 030
 
Az Andrássy utat szegélyező épületek rendkívül gazdagon vannak díszítve stukkókkal.

Mi a stukkó?
 
A stukkót mezopotámiai kultúrában találták fel; használták a krétai, a mükénéi, az etruszk és a római építészetben is, majd hosszú időre részben feledésbe merült. Az ókeresztény építészetben igen korlátozottan fordult elő, majd az angol gótika újrafelfedezte ('plaster work'). Virágkorát a barokk,a rokokó és kiváltképp a copf stílusban élte (az utóbbi nevét adó copf-motívum is stukkódísz). A historizmusban és eklektikában kőből faragott díszek helyett használták. A szecesszió után kiment a divatból, majd a posztmodern építészet vette újra elő.

andrassy ut 01 047

Korai változataira a falon mintázott fajták jellemzőek; az előre gyártott stukkó ékítmények a XIX. század historizáló építészetével terjedtek el tömegesen.

Sokáig főleg a belső felületek (falak, mennyezetek) díszítésére használták, mert a gipsz nem időálló. Főképp alakos és ornamentális díszítéseket, húzott párkánytagozatokat alakítottak ki belőle. A papírmasé stukkó megjelenésével a külső falakon is tömegessé vált.
 
Forrás: 
 
 

 

 

 

 

 

 

Szerkesztette: Fehér B. István

 

Szólj hozzá!

Címkék: város ötletek tippek felújítás otthon lakberendezés dekorálás érdekesség. hasznos.

Budapest szép homlokzatai.

2013.02.16. 13:16 fehérb

bartok bela ut 01 007

Budapest kicsit másképp.
3. rész
 
 
Honnan ismerhetjük fel a turistákat?

Azonkívül hogy általában egy fényképezőgép lóg a nyakukban, ők még felnéznek az épületek tetejéig, míg az unott városlakók megrekednek a kirakatok és üzlet felíratok szintjénél. 

bartok bela ut 01 022
Pedig mennyi gyönyörű homlokzat van városunkban amelyek bemutatják a régi mester emberek remekműveit. 

Ezek mind azért készültek hogy gyönyörködjünk bennük!
Néhány gyöngyszem a XI. kerület Bartók Béla útról: 

bartok bela ut 01 037

 

bartok bela ut 01 053

 

bartok bela ut 01 084

 

bartok bela ut 01 089

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest hasznos város lakberendezés diszités érdekesség. ötletek. otthon. lakásfelújítás.

Budapest legmagasabb épületei. 2. rész

2013.02.10. 14:04 fehérb

Az előző részben a templomtornyokról volt szó, most folytatásként végignézzük a legmagasabb épületeket.
 

Budapest kicsit másképp.
2. rész
 
Magyarország legmagasabb épülete a Pécsi tv torony amely 197 méter magas.
A második helyen áll a Kékestetői tv torony amely 180 méter magas. 
Különlegessége hogy csúcsa a 1200 méteres tengerszint feletti magasságot is eléri, így ez Magyarország legmagasabb pontja.
 
 
A harmadik helyet foglalja el a Budapesti (Kőbányán található Száva utcai adótorony) ez 154 méter magas.
 
Magyarország legmagasabb épületei:
 
 
 
Az első helyen áll Budapesten a ( SOTE elméleti tömbje,) amely 23 emelet és 88 méter magasságú.
Második helyen a Pécsi magas ház áll 84 méterrel ( sajnos 1989 óta lakatlan.)
 
 
A harmadik a Szolnoki toronyház 81 méter ( jelenleg Magyarország legmagasabb lakott épülete.)
 
A negyedik helyezett a Budapesti Újpalotai toronyház 78 méterrel.
(A legmagasabb Budapesti lakóépület. )
 
Érdekesség!
 
Az Országház és a Szent István bazilika egyforma magasságú 96 méter.
 
 
Bejegyzés forrása:  

Szólj hozzá!

Címkék: budapest hasznos ötletek otthon érdekesség. tippek.

Budapest kicsit másképp sorozat 1. rész

2013.02.07. 12:16 fehérb

angyalfold 11 003

 

 

 

 Budapest kicsit másképp. 
1. rész

Egy város látképének kiemelkedő pontjai a templomtornyok. Ez Budapestre is jellemző, így ha a budai várról, vagy a Gellérthegyről körbe nézzünk számtalan kiemelkedő templomtorony látványa tárul elénk.

 

A templomtornyok az eligazodásban is sokat segítenek ha elkavarodnánk a városban. Így túráink során érdemes egy két ilyen kiemelkedő pontot megjegyezni a tájékozódáshoz.

 

A régi időkben a templomtorony jelképezte az (Isten nagyságát és hatalmát,) ezért nem is lehetett magasabb épületet építeni náluk.

 

Ez szerencsére Budapesten megmaradt, ugyanis igazán felhőkarcoló magasságú lakóépület nem található a városban.

 


angyalfold 01 014

Budapest fő attrakciói: a Mátyás templom, az Erzsébet téri nagytemplom, vagy a Bazilika, ezek valóban gyönyörű szép épületek, de a város külső területein is számtalan igazán impozáns templomot találhatunk.

angyalfold 01 020


Ennek a bejegyzésnek a képei a XIII. kerület (Angyalföld) templomait mutatták be.

Képek forrása:
 www.hazaitajak.hu


Érdekesség!

Budapest legmagasabb, 83 méter magas templomtornya a Kőbányai, Szent László plébániatemplom már messziről magára hívja a figyelmet. A magyaros felfogású, szecessziós épület északnyugat-délkeleti tengelyben áll, és külső megjelenésében is a nagy, hatszögletes harangtorony kap fő szerepet, amely a főhomlokzat előtt áll, és földszintjén árkádos előcsarnokká alakul. Hozzá két karcsú, vékony lépcsőtorony simul, a homlokzat szélein a harangtoronyhoz hasonló, de jóval alacsonyabb kialakítású, kupolás tornyok, a tetőgerincen pedig az újonnan pótolt huszártorony magasodik.Forrás:
http://www.templom.hu/phpwcms/index.php?id=14,542,0,0,1,0
 
Érdemes tehát nyitott szemmel járni, és megcsodálni a külváros szépségeit is, mert van bőven látnivaló.
 

Amennyiben tetszett ez a bejegyzés oszd meg szabadon!

 

Az egyetlen kérés ha felhasználod, kérlek jelöld meg a forrást!

www.festeshazilag.hu 
Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Szólj hozzá!

Címkék: budapest programok város otthon szinek érdekesség. hasznos. ötletek. tippek.

A szürke ötven árnyalata.

2013.01.31. 12:51 fehérb

Itt a festés házilag barkácsblogban már volt szó a fehérről és a feketéről, így most e két szín keverékéről a szürkéről lesz szó.
A szürke szín a hideg színek közé sorolható, ezért sokan idegenkednek tőle használni a lakásbelsőben. Azonban manapság egyre népszerűbb falszín. 


Egy jó megvilágítás is sokat segít a harmonikus belsőtérben való alkalmazásánál.
 
 
 
 
Jóval több mint 50 árnyalata van ezért a nevével ellentétben, egyáltalán nem unalmas és monoton szín.
 
Több színárnyalat is passzol hozzá, mint például: a két alap összetevője a fekete és a fehér.
 Itt a képen éppen egy zöld színnel kombinálva használtam. ( dulux rejtőzködő leguán.)
 
 
 
 
 
 
 
A fehér hungarocell díszcsík még plusz emel az összhatáson.

Egy kis kék színező hozzáadásával szürkés kéket is keverhetünk, de vigyázat mert ez még hidegebbé teszi a szint. Erős szürkét soha ne keverjünk házilag, mert a túl sok színező miatt az foltosodhat. Ilyen színárnyalatoknál gyárilag készre kevert színekkel dolgozzunk.

További írások a színekről:

Fesd feketére ( paint it black )

 Fehér falak festése. ( white rooms )
 
 
 
Írta: Fehér B. István


Szólj hozzá!

Címkék: ötletek érdekesség otthon lakberendezés szinek diszités érdekesség. hasznos. dekorálás. tippek.

Időzített bomba a lakásban!

2013.01.28. 17:31 fehérb

hungaria 02 072

 

 

 

Tudom sokan e címet olvasva, talán az asszonyra, vagy az egyre sűrűben megjelenő anyósra gondoltak. Én azonban a mennyezetek vakolatainak leszakadására céloztam.

 

 

 

Nem szándékom az ilyen problémák túlzása és a pánikkeltés, de a 25 éves építőipari gyakorlatomban, manapság egyre sűrűben kerültem szembe ezzel a helyzettel.

  

A karácsony utáni napokban egyik ismerősömnél leszakadt a menyezett a konyhában. Még szerencse hogy senki nem sérült meg! Mielőtt bárki azt gondolná: "van ilyen de ritkán fordul elő" ez sajnos nem így van, ugyanis mikor ezt bejelentette a közös képviselőnek, ő csak annyit mondott: -Ön már több mint a kétszázadik lakó ezzel a problémával.

 

 

 

 

 

Leggyakrabban leszakadt mennyezetekkel régi bérházakban, vagy csúsztatott zsalus technológiával épült 3-4 emeletes 30-40 éve épült házakban lehet találkozni.

 

Elég életveszélyes, ha egy mennyezetrész váratlanul leszakad, ezért minden felújításnál ajánlatos a falat végig kopogtatni. Amennyiben kisebb tenyérnyi üreges részeket találunk ez még nem probléma, azonban ha 40 cm-nél nagyobb felületről van szó már érdemes megbontani a vakolatot. 

 

A tetőtől többször beázott legfelső emeleti lakásoknál is előfordulhat vakolathullás.

 

Én személyesen is többször találkoztam e jelenséggel: egyszer például egy kicsi repedést láttam a falon, elkezdem kikaparni és ezt követően táblákban szinte az egész menyezett leszakadt.

 

 

 

Jó tanács!

 

 

 

Minden esetben ajánlatos felújításkor az egész mennyezetet végig kopogtatni a családunk biztonsága érdekében!


Írta: Fehér B. István

 

1 komment

Címkék: hasznos otthon felújitás barkácsolás. érdekesség. ötletek. tippek.

Festés házilag barkácsblog 2012 összefoglaló 3.rész

2013.01.21. 11:00 fehérb

  

A tavalyi év legnépszerűbb bejegyzései.

TOP 5 ötlet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP 5 festékismertető:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP 5 jó tanács:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: otthon lakberendezés szinek festés barkácsolás felújitás dekorálás érdekesség. ötletek. tippek.

2012 legolvasottabb bejegyzései összefoglaló 2. rész.

2013.01.15. 09:41 fehérb

 

 

 

TOP 5 bemutató:

 

 

 

 

 

 

 

TOP 5 Videó:

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos ötletek otthon barkácsolás festés. diszités érdekesség. dekorálás. tippek.

A tavalyi év legnépszerübb írásai!

2013.01.11. 08:47 fehérb

 

 

A tavalyi év legnépszerűbb írásai összefoglaló.

 

Az 5 legolvasottabb bejegyzés:

 

 

 

 

 

 

 

TOP 5 faldekorálási ötlet:

 

 

 

 

 

 

 

TOP 5 kérdés:

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ötletek festés barkácsolás díszítés felújitás érdekesség. hasznos. otthon. tippek.

Ünnepi ajándék e-book!

2012.12.05. 09:57 fehérb

 

 

 

 

 


Így karácsony közeledtével már senki nem a felújítási munkákkal foglalkozik, ezért gondoltam egy kicsit most eltérek az oldal fő témájától és szeretném bemutatni verses kötetemet, amit szintén az adamobooks online könyváruháznál lehet letölteni, teljesen ingyen!
Gondoltam jó ajándék olvasnivaló lehet az ünnep napjaira mindenki számára, akit érdekelnek a versek!
A www.adamobooks.hu könyvterjesztő oldalán ahol már több mint 500 kiadvány közül választhatnak a digitális e-könyv iránt érdeklődők. Itt több ingyenesen letölthető regény is található!
Az igazság tükre című verseskötetemet, is Kokas András színvonalas grafikái egészítik ki.
 

 

Egy rövid bemutató a könyvből:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A FEHÉR SZÍNEI


Fehér fény borult a földre,
S az ütközés nyomán.
Oly sokfelé tört fénye,
Színezve fakó lábnyomát.


Ezernyi szín borult.
Festéke semmit nem került.
Testébe életet lehelve.
Szín a színbe elmerült.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A NAP FIÚ


Veled ébredt a nap,
apád lett e forró égitest.
Átjárta ébredő tested
egy érzés, mely színeket fest.


Töltsd meg poharad,
a folyók rohanó vizével.
Fényed utolér,
mert sétálsz, a csöndes tömeggel.


Testvéred gyöngéd napsugár,
a földre árnyékot rajzol.
A szív a test zenésze,
Örökké, boldog öledben alszom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GYÖNYÖRŰ LÁNY

 

 

 

Hófehér ruhába öltözött

 

Angyalarcú lány.

 

Gyönyörrel néz ezernyi szem,

 

Az élet mégis csend s magány.

 

 

 

Varázslat csillogó hajad,

 

Mint fényben úszó őszi táj.

 

Tested minden hajlatán

 

Ma megpihen a napsugár.

 

 

 

 

 

A verses kötet az alábbi linken érhető el!

 

http://adamobooks.hu/az_igazsag_tukre.html

 

Kokas András munkáiról bővebb információ a www.kokas.info weboldalon található.

 

 

 

Boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
Szólj hozzá!

Címkék: ingyen könyv hasznos ajándék ötletek érdekesség.

Adamobooks nyereményjáték eredménye!

2012.12.03. 10:00 fehérb

 
 
 
 
 
Az adamobooks könyváruház, és festés házilag barkácsblog nyereményjátéka befejeződött.
 
 


 
 
 
 
A nyertes:
 
Beus
 
A földgömb hősei című könyvet nyerte ( e-pub formátumban) az adamobooks online könyváruház kiadványát.
 
Mivel megígértem hogy mindenki nyer valamit: 
 
Szőke Zoltán és Kőhegyi Renáta egy-egy belépő kódot a festékek és álmok magazinblogba.
 
A többi megfejtő: Az igazság tükre című verses kötetből egy-egy példányt nyert digitális PDF formátumban.
 
 A nyereményeket e-mailben küldöm!

Köszönöm a megfejtéseket!
 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv ötletek tippek érdekesség. hasznos.

Adamobooks nyereményjáték!

2012.11.13. 19:32 fehérb

Az adamobooks, és a festés házilag barkácsblog közös játékán, egy digitális könyvet nyerhetsz e-pub formátumban!
 Petur László: A fölgömb hősei

Tartalom típusa: Ismeretterjesztő
Mérete: 4,6 MB, 263 oldal
Elektronikus kiadó: Adamo Books
ISBN: 978 615 5184 15 4
Terjesztő: Adamo Books
Elektronikus megjelenés éve: 2011

Bővebb info a könyvről itt

Válaszolj két egyszerű kérdésre és nyerj!

Mikor indult az adamobooks webáruház?   ( Indulás éve! )
Ki a vezetője?

A helyes válaszokat a: festeshazilag@gmail.com címre várjuk 
2012. November 30-ig.


 
Az adamobooks online könyváruház hamarosan új oldalon várja az olvasóit.
www.adamobobooks.com 

A régi oldal címe:
www.adamobooks.hu 
 
Még kisebb finomítások vannak, de remélhetőleg hamarosan teljesen elkészül az oldal.
 Ahol a régi kínálat kibővülve, és új külsővel párosul.Az adamobooks könyváruház kizárólagos terjesztésében kaphatóak az én digitális kiadványaim is: Szobafestés házilag és Faldíszítési ötlettár.
 
Az adamobooks online könyváruházat megtalálod itt: 
 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv hasznos érdekesség tippek nyereményjáték ötletek.

Gyerekszobafestés virágokkal. Kreatív dekorálás.

2012.09.11. 08:21 fehérb

Kokas András munkái 
7. rész
 
 
Egy újabb rész András legfrissebb munkáiból. 
Ismét egy képes bemutatót állítottam össze ötletadónak falszépítéshez.
Itt lépésről lépésre láthatjuk a dekorálás állomásait.
 
 
Napjainkban sok féle gyárilag felragasztható minta kapható, (faltetoválás) amit akár házilag is könnyedén felhelyezhetünk falainkra, viszont egy kézzel festet kép mindig személyesebb.
Kézi munkával is nagyon látványos díszítéseket készíthetünk, de ez már nagy felkészültséget, és kézügyességet igényel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ilyen munkákhoz ajánlott felkérni egy díszítő festőt.
De amennyiben valaki házilag állna neki érdemes a mintákat diavetítővel a falra vetíteni és úgy előrajzolni,
mert az előrajzolásnál a mintáknak arányosnak kell lenniük egymáshoz. 
Sablonmintákat is használhatunk a díszítéshez!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A fő vonalak megrajzolását követően megkezdhetjük a festést.
Mindig szerelkezzünk fel bőven több fajta színes festékkel is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A képen látható hogy a háttér is közben színes sávokat kapott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Itt már a végleges finomítás történik, melynél sok múlik a kreativitáson, és persze a kézügyességen.
 
 
Ilyen mintákat nem kapni a boltban!
 
 
 
 
 
 
Íme az elkészült falrészlet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Egy közeli kép a virág részleteiről.
 
A képeken látható faldíszítések elkészítése mögött több évtizedes gyakorlás van!
 
 
Kokas András munkáiról bővebben a  
www.kokas.info weboldalon.
 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv szinek festés barkácsolás dekorálás diszités érdekesség. hasznos. ötletek. tippek.

Gyerekszobafestés mesefigurákkal.

2012.08.27. 14:52 fehérb

  
 
Mesevilág a gyerekszobában!

 

 

 


 

 

 

Kokas András munkái 5. Rész.

 

A gyerekszobák kifestését követően, gyakran túl üresnek találjuk a falakat. Természetesen több díszítési ötletet alkalmazhatunk ilyenkor.

 

Bordűr Csik, sablon minta, hungarocell dísz léc stb....

 

De a leghatásosabb megoldás ha a gyermekünk kedvenc mesefiguráját festjük fel a falra.

 

 

 

Ez nem könnyű feladat ezért érdemes szakemberre bízni a munkát. András már számtalan gyerekszobát díszített mesefigurákkal, melyek mindig sokkal barátságosabbá teszik az amúgy sivár falakat.
 

 


 
 
 
 
 
Egy ügyes kezű díszítőfestő szinte bármilyen elképzelésünket falainkra festi.

 

Vállalkozó kedvűek házilag is nekiállhatnak a feladatnak, de vigyázat a lelkesedés kevés! 

 

 

 

 

 
 
 
Néhány jó tanács:
 
1. Mindig tervezzük meg előre a faldíszítést!

 

      1. Ceruzával rajzoljuk fel a vázlatot.
      2. Egy diavetítő segítségével rajztudás hiányában is könnyen elkészíthetjük a fő vonalakat.
      3. A figurák színezéséhez használjunk kis ecsetet, amit több méretben is készítsünk elő.
      4. Vásároljunk minden színből bőven festéket!
      5. Tanuljuk meg melyik árnyalatot mivel érdemes keverni egyedi színek készítéséhez.
      6. Mindig takarjuk le alaposan a padlót! (A hullámpapír a legjobb takaróanyag ilyen munkákhoz!)
      7. Ha először készítünk ilyen mintákat ajánlott egy kicsi mintával kezdeni!


Írta: Fehér B. István

Ötletadónak még két kép az eddig elkészült munkákból:


 

 

 


Előző rész elolvasható itt:

 

 

 

 

 

 

 

Bővebb információ Kokas András munkáiról: www.kokas.info

Szólj hozzá!

Címkék: ötletek érdekesség szinek dekorálás festés. diszités hasznos. tippek.

Egyedi festmények falfestékkel.

2012.08.21. 17:11 fehérb

Kokas András munkái 4. rész.

 

 

 

 

 

 

 

                                 
 
Falfestés kicsit másképp!

 

 

 

 
 
Festmények a lakásban, de nem keretben felakasztva hanem közvetlenül a falra festve.

 

Ez is megoldható, persze házilag nem jellemző hogy bárki neki állna!
De mit lehet tudni?

 

András munkáinak bemutatásával ötletadónak remélem sikerül bemutatni milyen széles a faldíszítés palettája! 

 

Amennyiben sikerült házilag elkészíteni a falfestést, de mégis kopárnak érezzük a falakat, talán jó kiegészítő lehet egy egyedi kép a falon.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Kokas András design festő munkáinak jellegzetessége, hogy szinte minden felületet felhasznál a dekoráláshoz, legyen az ajtó vagy egy asztal lapja, vagy akár egy meztelen testrész ( de erről talán később.)

 

 

 

 

 

Munkáinak fő motívuma a halak, szemek, és az sem lehet akadály, ha egy fali díszhez kell elkészíteni a designt. ( lásd a képen!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Több szórakozóhely és magánlakás őrzi már extrém munkáit. Azonban nem szeretném túl magyarázni stílusát, inkább nézzük hogyan készülnek munkái, 

 

és beszéljenek a képek: 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                

 

 

Van úgy hogy szűkös a keret!

 

 

A képeken látható festményei általában hagyományos falfestékkel, és színező pasztával készülnek. A kész képeket befejezésképpen két rétegben színtelen lakkal fújja le. Ugyan készít egy vázlatot, de azok gyakran spontán rendeződnek végleges formájukba. Így minden egyes alkalommal teljesen egyedi faliképek jönnek létre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képei fő jellegzetessége még az erőteljes Szin használat és a sok hullámos vonal. Igaz színvilága elég szürrealista, ezért a vélemények is megosztóak képeiről.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ötletek lakberendezés szinek barkácsolás dekorálás érdekesség. hasznos. otthon.

Egyedi faldekorálás! Kokas András munkái 3. rész.

2012.08.10. 11:07 fehérb

Faldekorálás sötét felületre. 

 

                          

(Egy szórakozóhely díszítő festése!)

 

 

 

 

Díszítő munkáinknál látványos megoldás lehet, ha falainkat sötétre festjük és arra dekorálunk világos árnyalattal. Alap színnek jó választás: a fekete, indigókék,vagy bordó. Ilyen felületen jól mutatnak díszítő színnek: az arany, ezüst, vagy bronz árnyalatok is.  

 

A világításnak itt szintén nagy szerepe van, az elkészült falrész kiemelésében. Azonban mindig ügyeljünk a harmóniára és egy térben ne használjunk túl sok szint. Jó döntés lehet, ha csak egy domináns falat dekorálunk a helyiségben! A díszítő motívumokat sablonmintával, kiragasztásos technikával, vagy szabad kézzel is elkészíthetjük. A munkák tervezésénél ne csak a falakra gondoljunk, mert szintén látványos dekorálást készíthetünk ajtókra és egyéb sima felületekre.

 

 

hirdetés

 

 

 

 

 

Lásd a képen az asztal lapja: András több szórakozóhelyet is egyedi designnal látott el ezzel a módszerrel. A képeken látható díszítések teljesen szabad kézzel készültek! (sablonminták nélkül!)

 

 

 

Amennyiben házilag szeretnénk egyedi faldekorálást készíteni, ne feledjük:            

                -Zománcozott fa vagy fém felületekre, ennek megfelelő anyagokat 

                  kell majd beszereznünk a munkákhoz. 

               - A kiragasztásos technikát is sikeresen beépíthetjük a díszítésbe

                 pl: a hosszú egyenes vonalak festéséhez. 

 

Faldekorálás

                                     Forrás: vonaldekor.mlap.hu

 

              

 

- Íves formákhoz kreppelt szalaggal még több forma

                 valósítható meg!  

                    Lásd a képen!

               - A sötéttel festett alapszint mindig legalább két rétegben fessük 

                 le. Ez kiemelten fontos ha a kiragasztásos technikával készülünk 

                 dekorálni.      

               - Várjuk meg a festék teljes kiszáradását mielőtt neki kezdünk a 

                 díszítésnek. 

              -  A látványosabb végeredményhez, használjunk selyemfényű latex 

                festékeket. 

 

 

Írta: Fehér B. István

 

              - Fontos hogy a házilagos faldekorálásnak csak megfelelő  

                   gyakorlattal álljunk neki!

 

 

 

Kokas András munkáiról még több bejegyzés a blogban: 

 

http://szobafesteshazilag.blogspot.com/2010/10/antikolt-falak-szivacstechnikaval.html

Szólj hozzá!

Címkék: ötletek otthon szinek barkácsolás dekorálás érdekesség. hasznos. tippek.

Kreatív faldíszítés! 2. rész

2012.07.23. 11:22 fehérb

A frissen megjelent Faldíszítési ötlettár című könyvben közreműködött szerzőtársam, és egyben kollégám Kokas András munkáit szeretném bemutatni egy sorozatban. Először úgy gondoltam írok róla egy cikket, de olyan sok és több témát is magába foglaló díszítési anyaga van, amely nem fért volna bele egyetlen bejegyzésbe. Ezért gondoltam folytatom munkáinak bemutatását.

 

Ebben a részben a kreatív faldíszítési munkákról készítettem rövid bemutatót.

 

A képeket Kokas András eddig elkészült munkáiból gyűjtöttem össze.


 

Az alap motívum felrajzolását követően, megkezdődik a virágok egyedi színezése mintázása.

 

A faldíszítésnek számtalan módja és formája van, én most az egyedi ötletek alapján készülő mintákat szeretném bemutatni, amit saját ízlésvilágunknak megfelelően készíthetünk el.

 

színes virágok

 

A képeken látható virágformákat saját ötlet alapján, vagy diavetítő képének körvonalait körberajzolva is elkészíthetjük. Ez a diás módszer mesefigurákhoz is nagyon praktikus a ceruzavázlat felrajzolásához. Az ezt követő színezés viszont saját kreativitásunkon múlik.

 

Egy iskolai folyosó dekorálása.

 

Ezek a faldíszítési megoldások már a díszítőfestés kategóriába tartoznak, ezért saját házilagos elkészítésük nagyfokú kézügyességet igényel. Valamint a színek ismerete is fontos ilyen munkáknál.

 

András több évtizedes kísérletező munkával fejlesztette ki egyedi technikáját, mellyel minden virágnak más és más szín és formavilágot készít.


 

 

hirdetés

 

 

 

A képeket látva bátran kijelenthetjük nincs két egyforma minta, és ezek végleges formája is legtöbbször a munka közben spontán alakul ki.

 

 

 

András további munkáit a Antikolt falak szivacstechnikával című bejegyzésben is megnézhetitek.

http://szobafesteshazilag.blogspot.com/2010/10/antikolt-falak-szivacstechnikaval.html

Következő rész Kokas András grafikái:

http://szobafesteshazilag.blogspot.com/2010/12/karacsonyi-ajandek-e-book.html

Szólj hozzá!

Címkék: ötletek szinek festés barkácsolás díszítés felújitás dekorálás érdekesség.

Antikolt falak szivacstechnikával.

2012.06.21. 09:09 fehérb 
 
 
 
 
Ebben a bejegyzésben egy régi ismerősömet, kollégámat szeretném bemutatni, akivel már több mint 15 éve ismerjük egymást. Specialitása az antikolt hatású falak, de ez mellett egyedi belső designt is készít.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
 
Tudom sokan vannak, akik falfestő munkáikat házilag készítik el, és ez a blog erről szól.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Azonban a díszítő munkák igényes elvégzése általában már nehezebb feladat! Igaz sok modern aránylag könnyen felhasználható anyagot lehet kapni e területen is, de néha érdemes egy díszítő festőt felkérni e feladatra.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 


SEGÍTSEN, hogy SEGÍTHESSÜNK!

 

Kokas András munkáiról a következő bejegyzés:

 

 

 


A videó forrása:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bővebb információt és még sok képet a díszítő munkákról a www.kokas.info weboldalon találhatsz.Írta: Fehér B. István 
 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: otthon barkácsolás diszités érdekesség. dekorálás. tippek.

Vödör design 2012!

2012.06.14. 09:21 fehérb

Variációk festő vödörre.
 
 
 
 
 
Akvaristáknak halak és kiegészítők tárolására!
 
 
 
 
 
 
Illatosított falfestékeknek. 


 
 
A bejegyzés szabadon felhasználható és megosztható a forrás megjelölésével.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos ötletek tippek barkácsolás díszítés érdekesség.